Estetica  Dentara 

Cea mai simpla metoda de a imbunatati aspectul dentar este albirea dentara. Aceasta este o procedura neinvaziva, ce foloseste un gel de albire activat de o lampa speciala. Manopera se realizeaza intr- o singura sedinta, pe parcursul a 30 – 45 de minute, in care se pot obtine dinti cu pana la 4 nuante mai albi.

Avantajele acestui tip de albire dentara fata de alte metode de albire  este rapiditatea si predictibilitatea   tratamentului . Astfel se pot   obtine dinti mai albi , mai luminosi . De asemenea pacientii nu ne-au raportat fenomene de hipersensibilitate   dentara .Acest procedeu   functioneaza atat pentru dintii inglabeniti cat si pentru cei patati .

Efectul de albire nu este unul permanent , efectul de albire putand dura pana 2-3 ani   si   este direct legat de modul in care   dintii sunt intretinuti pe viitor , consumul de cafea , vin rosu ,ceai sau fumatul putand schimba culoarea dintilor .

In cazul in care efectul de albire   se atenueaza , se poate reface   tratamentul   printr-o sedinta mai scurta de albire .

Un caz special este procedeul de albire endodontic a. Acesta se adreseaza dintilor la care   nervul a fost scos . Dintii   care au suferit un tratament de canal isi pot schimba culoarea in functie de durata de timp care a trecut de la obturatia de canal si  de tipul de sigilant endodontic .

Procedura de albire endodontica consta in indepartarea   obturatiei vechi , verificarea etanseitatii vechiului tratament de canal , sigiliarea acestuia si apoi aplicarea unui gel in interiorul cavitatii  , durata   tratamentului este variabila in functie de gradul de colorare al dintelui de la 24 de ore pana la 5 zile .

Fatetarea directa cu compozit

Este o tehnica prin care dintii frontali sunt refacuti cu ajutorul compoziului . Prin aceasta tehnica se pot corecta si usoare defecte de pozitie sau forma ale dintilor . Estetica acestui tip de interventie este net superioara coroanelor cu suport   metalic ce sunt folosite frecvent pentru a imbraca dintii frontali deoarece permit trecerea luminii   , si astfel sunt mai estetice neputandu-se diferentia de dintii   sanatosi iar preparatia pentru acest tip de refacere este minima .

 

Fatete integral ceramice

Acestea sunt   realizate in laborator de catre tehnicianul dentar si ofera   un grad ridicat de estetica si functionalitate . Diferenta   intre fatetele  de compozit si cele   ceramice este rezistenta in timp la diversi coloranti   din alimentatie ( ceai , cafea , fumat ) si absenta fenomenului de imbatranire al materialului .

Coroanele integral ceramice

Sunt realizate din acelasi tip de ceramica    ca si fatele dentare ceramice , fiind indicate in cazul distructiilor mai mari .Ele imita sau chiar imbunatesc aspectul dintilor naturali .

Coroanele ceramic pe suport de Zirconiu .

Coroanele   ceramice pe suport de Zirconiu sunt indicate   in zona laterala , pe leziuni intinse ca si suprafata , unde fortele   masticatorii sunt mai mari.Avantajele    Zirconiului   fata   de Aliajul Cr-Ni din care este facut uzual subtratul metalic al coroanelor este ca Zirconiul este prelucrat   prin slefuire   astefel incat   adapatarea acestuia   este net superioara   fata de celelate aliaje care sunt turnate si culoarea pe care acesta o are fiind una alba , permite tehnicianului sa realizeze   o piesa   protetica cu o culuare identica cu cea a dintilor naturali .