DPP07DE07150E1130 copyEndodontie 
In cadrul  Clinici stomatologice Dr. Filip    se  acorda  o deosebita  atentie  tratamentului  endodontic  intrucat  el sta la baza   succesului viitoarelor restaurari protetice.  Tratamentul se efectueaza  folosind  cele mai  noi tehnici    de preparare  si obturare a canalelor radiculare.

Estetica Dentara 
In cadrul Clinici Stomatologice Dr.filip  acordam o atentie  deosebita esteticii  dentare:
Astfel dintii frontali care sufera de fracturi  dentare  sunt  refacuti cu ajutorul fatelor ceramice  sau de compozit,  obturatiile coronare  inestetice  sau cele din  amalgam  sunt refacute cu unele din compozit, dintii  lipsa  sunt protezati cu ajutorul  implantelor  dentare  iar  in cazul  dintilor patati sau decolorati  se poate  efectua  albirea dentara.

Chirurgie 
In cadrul Clinicii Stomatologice Dr.Filip  se pot efectua  servicii  complete de chirurgie  atat cele ce tin de  chirurgia dento-alveolara  cat si cele ce tin de chirurgia maxilofaciala.

DPP07DE07170F0E36Implantologie 
Inserarea  implanturilor  dentare este o procedura uzuala ce are ca si scop  final cresterea  gradului  de confort si  de  multumire al pacinetului. Implanturile  dentare  sunt o solutie  efiecienta  pentru a inlocuii  dintii lipsa  si pentru a restabili   functionarea normala  a sistemului masticator. Ele preiau  functia  radacinilor dentare ce lapses’ de pen arcadia, iar ulteirior,  pe acestea  se  aplica coroane  sau dispozitive  pentru fixarea  pe pozitie a protezelor dentare.

Ortodontie 
Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru. Aparatele ortodontice sunt de mai multe tipuri (fixe sau mobile, vizibile sau invizibile) şi se recomandă de către ortodont pentru fiecare caz individualizat. Acestea acţionează pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor. Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. În funcţie de severitatea problemei, medicul dentist vă recomandă tipul de aparat corespunzător.

DPP07DE07150E1148 copyExistă mai multe tipuri de anomalii care pot fi corectate ortodontic :

  •     Supraocluzie verticală (overbite) – când dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori
  •     Ocluzia inversă (underbite) – aspectul de buldog, când dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi mult în faţă sau cei superiori sunt retraşi mult în spate
  •     Ocluzie încrucişată – când dinţii superiori nu se potrivesc în faţă peste cei inferiori, la o muşcătură normală
  •     Ocluzie deschisă – formarea unui spaţiu între suprafeţele ocluzale ale dinţilor frontali şi/sau laterali, atunci când muşcaţi pe dinţii posteriori
  •     Malocluzie pe linia mediană – când centrul dinţilor frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinţilor frontali inferiori
  •     Dinţi distanţiali – spaţii interdentare sau „breşe edentate”, rezultat al lipsei dinţilor sau al dinţilor care nu umplu toată arcada;
  •     Înghesuire dentară – când există prea mulţi dinţi pentru a avea loc pe arcada dentară

Pe lângă aspectul inestetic, dinţii strâmbi sunt mai greu de îngrijit, pot fi pierduţi mai devreme din cauza carierii şi parodontopatiei, şi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la dureri de cap, disfuncţia articulației temporo-mandibulare şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui. Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.
Partea bună este că ortodonția nu mai este o ramură care se adresează doar copiilor. Datorită tehnicilor moderne apărute, dinții pot fi îndreptați la orice vârstă. De altfel există aparate ortodontice invizibile care pot fi purtate și de persoane care nu își doresc să se vadă acest lucru. Pe lângă aspectul fizionomic pe care îl conferă tratamentele ortodontice (uneori schimbările de fizionomie sunt drastic îmbunătățite), ele conferă și o stare de sănătate a aparatului dentomaxilar. Durata unui tratament ortodontic variază foarte mult, în funcție de complexitatea problemelor, de colaborarea pacientului etc. În general se situează între 18 și 24 luni.