Cea mai simpla metoda de a imbunatati aspectul dentar este albirea dentara. Aceasta este o procedura neinvaziva, ce foloseste un gel de albire activat de o lampa speciala. Manopera se realizeaza intr- o singura sedinta, pe parcursul a 30 – 45 de minute, in care se pot obtine dinti cu pana la 4 nuante mai albi.

Avantajele acestui tip de albire dentara fata de alte metode de albire  este rapiditatea si predictibilitatea   tratamentului . Astfel se pot   obtine dinti mai albi , mai luminosi . De asemenea pacientii nu ne-au raportat fenomene de hipersensibilitate   dentara .

Acest procedeu   functioneaza atat pentru dintii inglabeniti cat si pentru cei patati .

Efectul de albire nu este unul permanent , efectul de albire putand dura pana 2-3 ani   si   este direct legat de modul in care   dintii sunt intretinuti pe viitor , consumul de cafea , vin rosu ,ceai sau fumatul putand schimba culoarea dintilor .

In cazul in care efectul de albire   se atenueaza , se poate reface   tratamentul   printr-o sedinta mai scurta de albire .

 

Un caz special este procedeul de albire endodontic a. Acesta se adreseaza dintilor la care   nervul a fost scos . Dintii   care au suferit un tratament de canal isi pot schimba culoarea in functie de durata de timp care a trecut de la obturatia de canal si  de tipul de sigilant endodontic .

Procedura de albire endodontica consta in indepartarea   obturatiei vechi , verificarea etanseitatii vechiului tratament de canal , sigiliarea acestuia si apoi aplicarea unui gel in interiorul cavitatii  , durata   tratamentului este variabila in functie de gradul de colorare al dintelui de la 24 de ore pana la 5 zile .